Rode rijst met paprika

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,6
  • Hoofdgerecht
  • Overige keukens
  • Vlees

bevat per portie

  • 395 kcal

Ingrediënten

  • 300 g rijst
  • 600 ml tomatensap
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 150 g hamblokjes
  • 2 eetlepels olie

Bereiden

Breng in een pan met dikke bodem de rijst met het tomatensap en wat peper en zout aan de kook. Kook de rijst, afgedekt, zachtjes 12 minuten. Neem de pan van het vuur en laat de rijst, afgedekt, nog 5 minuten staan.

Fruit intussen de ui met de paprika en de ham 5 minuten in de olie. Schep dit mengsel door de rijst. Lekker bij o.a. barbecue-gerechten, omelet of gebakken eieren.

Variatietip

Doe de rijst over in een ingevette ovenschaal. Snijd 50 g boter in klontjes en verdeel ze over de rijst. Bak de rijst onder een hete grill goudbruin.

Bron

Het recept 'Rode rijst met paprika' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Pamuk | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (15 stemmen)

Meer rijst recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!