Rode rijst met paprika
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,6
- Hoofdgerecht
- Overige keukens
- Vlees
bevat per portie
- 395 kcal
Ingrediënten
- 300 g rijst
- 600 ml tomatensap
- 1 ui, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes
- 150 g hamblokjes
- 2 eetlepels olie
Bereiden
Breng in een pan met dikke bodem de rijst met het tomatensap en wat peper en zout aan de kook. Kook de rijst, afgedekt, zachtjes 12 minuten. Neem de pan van het vuur en laat de rijst, afgedekt, nog 5 minuten staan.
Fruit intussen de ui met de paprika en de ham 5 minuten in de olie. Schep dit mengsel door de rijst. Lekker bij o.a. barbecue-gerechten, omelet of gebakken eieren.
Variatietip
Doe de rijst over in een ingevette ovenschaal. Snijd 50 g boter in klontjes en verdeel ze over de rijst. Bak de rijst onder een hete grill goudbruin.
Bron
Het recept 'Rode rijst met paprika' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Pamuk | Shutterstock.com