Marokkaanse kippensoep met kikkererwten
- 6 personen
- 60 min
- waardering 7,6
- Voorgerecht
- Mediterraan
- Gevogelte
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 350 g kipfilet
- 1 grote ui (200 g), gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 4 cm verse gember (20 g), geschild en geraspt
- 1½ theelepel komijnpoeder
- 1½ theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel kurkumapoeder
- ½ theelepel zoet paprikapoeder
- 1 kaneelstokje
- 35 g bloem
- 1 liter kippenbouillon
- 600 g kikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt
- 800 g blokjes tomaat uit blik
- 2 eetlepels fijngehakte ingelegde citroen
- 1 eetlepel grof gehakt vers korianderblad
Bereiden
Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan en bak de kipfilets in 10 minuten bruin en gaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Trek de filets (na 10 minuten afkoelen) met twee vorken in stukken.
Verhit de resterende olie in een grote koekenpan en bak de ui, knoflook en gember tot de ui glazig is. Bak het komijnpoeder, korianderpoeder, kurkumapoeder, paprikapoeder en kaneelstokje mee tot ze geuren.
Roer de bloem erdoor tot het mengsel bubbelt en indikt. Voeg de bouillon en 1 liter water geleidelijk en onder voortdurend roeren toe. Roer tot de soep gaat koken en laat de soep dan 20 minuten zachtjes koken.
Voeg de kikkererwten en de blokjes tomaat met het sap toe. Breng de soep aan de kook, temper het vuur en laat hem 10 minuten zachtjes koken.
Doe de kip en de citroen erbij en roer tot de soep heet is. Roer het korianderblad er vlak voor het serveren door.
Kookboek
Het recept 'Marokkaanse kippensoep met kikkererwten' is afkomstig uit het kookboek...
Tajines & Couscous
diverse auteurs
Dat de Noord-Afrikaanse keuken kruidig en lekker is, hebben velen al ontdekt, maar dat de exotisch smakende gerechten ook nog gemakkelijk te bereiden zijn... lees verder
© De Lantaarn