Kokos-kippensoep
- 2 personen
- 30 min
- waardering 7,5
- Hoofdgerecht
- Oosters
- Gevogelte
Ingrediënten
- 100 g lange pasta, zoals spaghetti
- 1 theelepel chilivlokken
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel wittewijnazijn
- 2 ansjovisfilets, grof gesneden
- 2 theelepels kurkuma
- 1 bos koriander, steeltjes en blaadjes fijngesneden
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 theelepel fijne suiker
- 4 kippendijen, in dunne plakken gesneden
Bereiden
Kook de spaghetti in een pan met kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking tot de pasta net al dente is. Giet af en spoel af onder de koude kraan om het kookproces te stoppen. Zet weg.
Doe de chilivlokken, knoflook, azijn, ansjovis, kurkuma, koriandersteeltjes en olie in de keukenmachine en zet aan tot het een pasta is. Heb je geen keukenmachine, leg dan de droge ingrediënten op een snijplank en hak alles fijn. Doe dit in een kommetje en meng met de azijn en olie tot een pasta.
Zet een pan op middelhoog vuur, doe de kruidenpasta erin en bak 1-2 minuten tot de lekkere geuren vrijkomen. Schenk de kokosmelk erbij, samen met de sojasaus en suiker. Voeg de kip toe en kook 5 minuten mee, tot de kip heet en gaar is. Proef de soep en voeg wat extra suiker of azijn toe als dat nodig is. Doe de spaghetti in de soep en kook een paar minuten tot alles door en door heet is.
Roer de korianderblaadjes erdoor, schep de soep in diepe kommen en dien op.
Extra benodigd
Keukenmachine
Kookboek
Het recept 'Kokos-kippensoep' is afkomstig uit het kookboek...
Keukenkastje
Eve O'Sullivan & Rosie Reynolds
De insteek van 'Keukenkastje' is: iets lekkers en voedzaams bereiden zonder dat het te veel tijd of moeite kost. Geen ingewikkelde of dure ingrediënten dus, maar een... lees verder
© Uitgeverij Becht