Romige tomatensoep met knapperige kikkererwten en citroen
bereiden
Ingrediënten
- 1 blik kikkererwten (400 g), uitgelekt en afgespoeld (uitlekgewicht 240 g)
- 1 onbespoten citroen, in schijfjes
- 4 teentjes knoflook, ongepeld
- 1 eetlepel raapzaadolie of andere plantaardige olie
- 2 blikken kerstomaten (2 x 400 g; verkrijgbaar bij de biologische winkel of online)
- 250 g groentebouillon of water
- 1 theelepel suiker
- 1 eetlepel rodewijnazijn
- 200 ml single cream of slagroom
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C (heteluchtoven).
Hussel de kikkererwten, citroen, knoflook en olie door elkaar en verdeel over een bakplaat. Strooi zout erover en rooster alles 30 tot 40 minuten in de oven, of tot de kikkererwten goudbruin en knapperig zijn.
Doe intussen de tomaten en de groentebouillon of het water in een middelgrote steelpan en zet op middelhoog vuur, tot het water of de bouillon gaat bubbelen. Knijp de geroosterde teentjes knoflook uit boven de pan. Laat nog 5 minuten sudderen. Doe de suiker en azijn erbij en laat nog 1 minuutje koken. Proef of er zout en peper bij moet, en roer de helft van de room erdoor. Haal de pan van het vuur en pureer de soep glad met een staafmixer.
Schep de soep in kommen en garneer met de knapperige kikkererwten, een schijfje geroosterde citroen en een scheutje room.
Extra benodigd
Staafmixer
Tip
Laat de soep na het toevoegen van de room niet meer koken, dan gaat de room schiften.
Kookboek
Het recept 'Romige tomatensoep met knapperige kikkererwten en citroen' is afkomstig uit het kookboek...
Rachel Khoo's kookschrift
Rachel Khoo
Na 'Chez Rachel' en 'Mijn Franse Keuken' komt Rachel Khoo met 'Rachel Khoo's kookschrift'. Ontdek in dit persoonlijke kookschrift Rachel Khoo's favoriete recepten... lees verder
© Kosmos Uitgevers