Tomatensoep met komijn
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, gesnipperd
- 2 groene paprika's, in kleine stukjes
- 750 g rijpe tomaten, ontveld en in blokjes
- ½ theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel gemalen komijn
- 2 eetlepels fijngesneden peterselie
- 500 ml groentebouillon (tablet)
- 8 gedroogde vijgen, in reepjes
- croutons
Bereiden
Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui, knoflook en paprika ca. 5 minuten. Doe de tomaten erbij en laat deze op hoog vuur nog ca. 5 minuten pruttelen.
Roer het paprikapoeder, de komijn en de peterselie erdoor en giet de bouillon erbij. Laat het geheel ca. 30 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer. Laat de vijgenreepjes 5 minuten in de soep meegaren.
Breng de soep op smaak met zout en peper. Schep de tomatensoep in voorverwarmde kommen en bestrooi met croutons.
Extra benodigd
Staafmixer
Kookboek
Het recept 'Tomatensoep met komijn' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Spanje
diverse auteurs
In 'Kook ook - Spanje' vind je naast de Spaanse paella en tortillagerechten ook een mooie variatie aan tapas, vis- en vleesrecepten en heerlijke toetjes... lees verder
© InmercTomatensoep tips
Reacties op dit recept
- Peter J. Heerlijke, rijk smakende soep. Heb er geen vijgen bijgedaan, maar wel een stronk selderie bij de tomaten laten pruttelen. Nu de tomaten zo goedkoop zijn is het de moeite waard, vooral als ze goed rijp zijn. Iedereen was tevreden en vond het heerlijk. Peter J.