Tuinbonensoep (bissara)
- 8 personen
- 50 min
- waardering 7,8
- Voorgerecht
- Mediterraan
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 kg gedroogde tuinbonen, een nacht geweekt, uitgelekt en gedopt
- 4 teentjes knoflook, plus 2 extra, geperst
- 180 ml olijfolie, plus 3 eetlepels extra
- ½ ingelegde citroen, pulp verwijderd, schil afgespoeld
- 1 theelepel komijn, plus extra ter garnering
- 1 theelepel milde paprikapoeder, plus extra ter garnering
- 2 eetlepels platte peterselie, fijngehakt
- vers plat brood, voor erbij
Bereiden
Doe 2 liter water, de tuinbonen, de knoflook, de olie, de citroenschil, de komijn en het paprikapoeder in een grote pan op middelhoog vuur. Breng op smaak met zeezoutvlokken naar smaak. Breng aan de kook en laat, af en toe roerend, 30 minuten koken tot de bonen heel gaar zijn. Haal de citroenschil eruit.
Pureer de soep tot een vrij glad mengsel en kook al roerend op laag vuur tot de bissara iets is ingedikt.
Meng de extra knoflook, de extra olie en de peterselie in een kleine kom en roer het mengsel door de soep.
Bestrooi met komijn en paprikapoeder en serveer warm met plat brood.
Kookboek
Het recept 'Tuinbonensoep (bissara)' is afkomstig uit het kookboek...
Uit Marokko
Rob Palmer & Sophia Palmer
Ontdek de veelzijdigheid van de Marokkaanse keuken met 'Uit Marokko'. Dit bijzondere kookboek neemt de lezer mee op een culinaire reis door Marokko; van de... lees verder
© Good Cook