Venkelsoep met Parmezaanse crouton

4 personen
bereiden

waardering 7,6obv 8 waarderingen

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1 stuk korst van Parmezaanse kaas
  • 3 venkelknollen
  • peterselie
  • boter
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 4 flinke plakken bruin (stok)brood
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 50 g geraspte gruyère

Bereiden

Snijd een van de uien in vieren en zet op met 1 liter water en de korst van Parmezaanse kaas. Haal de buitenste bladeren van de venkel en doe ze erbij. Bewaar het groen en het zachtere binnenste van de knollen. Hak de peterselie fijn en gooi ook de stelen bij de beginnende bouillon.

Laat de bouillon 30 minuten goed doorkoken, zet het vuur dan 30 minuten wat lager. Van het vuur, kan je de soep nog 2 uur laten trekken. Zeef de bouillon.

Snipper nu de andere ui en fruit hem met de knoflook in de boter. Snijd de venkel in dunne plakjes en laat even meebakken, voeg dan de venkelbouillon toe. Breng op smaak met zout en peper.

Beleg de broodjes met flink wat van de geraspte kaas en leg onder de grill tot de kaas bruin is en gesmolten. Schep in ieder bord wat venkelsoep en leg de crouton middenin.

Tip

De korst van de Parmezaanse kaas is een goede smaakmaker van soepen. Perfect voor een vegetarische bouillon met pit.

Kookboek

Het recept 'Venkelsoep met Parmezaanse crouton' is afkomstig uit het kookboek...

Amuse & voorgerecht

Dit boek staat vol kleine gerechten die naar meer smaken. Anaïsa Bruchner schreef eenvoudig te bereiden recepten voor amuses, voorgerechten en soepen... lees verder

© Uitgeverij Becht

Venkelsoep tips