Romige waterkerssoep
bereiden
Ingrediënten
- 2 bosjes waterkers
- 50 g boter
- 2 sjalotjes, gesnipperd
- 2 courgettes, in blokjes
- 1 snufje nootmuskaat
- 200 ml crème fraîche
Bereiden
Maak de waterkers zorgvuldig schoon. Verwijder de stugge steeltjes, was de blaadjes meerdere keren en droog ze. Smelt de boter in een grote kookpan. Voeg de waterkersblaadjes, de sjalotjes en de courgette toe zodra de boter begint te schuimen. Bak de ingrediënten 10 minuten op zacht vuur en met het deksel op de pan.
Voeg vervolgens 500 ml water toe. Breng het mengsel op smaak met zout, peper en nootmuskaat en laat het nog 20 minuten zachtjes doorkoken met het deksel op de pan.
Mix de groenten en het kookvocht fijn of haal het mengsel door een fijne pureerzeef. Voeg de crème fraîche toe, warm de soep weer op tot hij licht gaat borrelen en serveer hem direct.
Extra benodigd
Staafmixer, blender of pureerzeef
Tips
Leg vlak voor het serveren een klontje gezouten boter op de soep. Voor een wat 'krachtigere' soep vervangt u de courgettes door bloemige aardappels in heel kleine blokjes.
Kookboek
Het recept 'Romige waterkerssoep' is afkomstig uit het kookboek...
Het grote Larousse moestuin receptenboek
Valérie LHomme
Valérie LHomme heeft in 'Het grote Larousse moestuin receptenboek' 40 soorten groente geselecteerd. Laat je verleiden door de heerlijke gerechten met
... lees verder © Uitgeverij Lannoo