Waterkerssoep met garnalen
4 personen
bereiden
wachten
bereiden
wachten
Bevat per portie
50 kcal
6 g eiwit
1 g vet
1 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 grote komkommer, in blokjes
- 1 eetlepel bieslook, fijngeknipt
- 150 g waterkers
- 500 ml liter koude visbouillon (van 1 tablet)
- 3-4 eetlepels wodka
- 100 g Hollandse garnalen
- Tabasco
Bereiden
Doe de komkommer met de bieslook en waterkers in de keukenmachine en meng alles tot een gladde puree. Meng de bouillon en 2-3 eetlepels wodka erdoor. Breng de soep pittig op smaak met zout en peper. Laat de soep in de koelkast in minstens 1 uur door en door koud worden.
Meng de garnalen met 1 eetlepel wodka en enkele druppels Tabasco. Schep de koude soep in vier diepe borden en maak in het midden een bergje van de garnalen.
Extra benodigd
Keukenmachine
Vervangende vis
Ook lekker met reepjes gerookte zalm of roze garnalen.
Het recept 'Waterkerssoep met garnalen' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau