Indiase wortelsoep met verse koriander
bereiden
Ingrediënten
- 1 grote prei, fijngesneden
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 verse rode peper, fijngesneden
- 2 theelepels komijnzaadjes
- 2 blokjes groentebouillon
- 500 g winterpeen of grote wortels, in kleine stukjes
- een handvol verse koriander, fijngesneden
- 100 g couscous
- 1 eetlepel kurkuma
- 150 ml volle yoghurt
- 75 ml melk
Bereiden
Bak de prei even aan in de olie met de rode peper en het komijnzaad.
Breng 1½ liter water aan de kook met de blokjes groentebouillon en 1 theelepel zout en voeg de wortels toe. Laat dit ongeveer een kwartier koken. Voeg hier het preimengsel aan toe en pureer dit met een keukenmachine of staafmixer.
Voeg de koriander aan de soep toe, samen met de ongekookte couscous en de kurkuma. Kook alles nog eens 10 minuten.
Doe yoghurt en melk samen in een aparte schaal. Meng voorzichtig steeds een beetje warme soep door dit mengsel, zodat het niet gaat schiften doordat de yoghurt te plotseling wordt verwarmd. Zodra het een dunne, gelijkmatige vloeistof is geworden, kun je het toevoegen aan de warme soep, die je dan nog even op temperatuur brengt. Serveer de wortelsoep met verse koriander.
Kookboek
Het recept 'Indiase wortelsoep met verse koriander' is afkomstig uit het kookboek...
De kleine vegetarische keuken
diverse auteurs
De meest smaakvolle vegetarische gerechten uit de eerdere delen van 'De nieuwe keuken' zijn nu gebundeld. Dit handzame dikke boekje staat vol recepten die ieder... lees verder
© Uitgeverij Becht. Beeld: BBA Photography | Shutterstock.comWortelsoep tips
Reacties op dit recept
- m Heel lekker maar eigenlijk bijna een maaltijdsoep.