Wortelsoep met peterselie
- 4 personen
- 65 min
- waardering 7,6
- Voorgerecht
- Hollands
- Gevogelte
Ingrediënten
- 1 liter kippenbouillon
- 100 g peterselie, gewassen, in een bosje
- 50 g boter
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 uien, fijngesneden
- 400 g wortels, geschrapt en in kleine blokjes
Bereiden
Doe de kippenbouillon in een pan en zet het vuur middelhoog. Snijd twee eetlepels van de peterselie fijn en bewaar dit. Voeg de rest van het bosje toe aan de bouillon.
Doe de boter, knoflook en ui in een andere pan en bak op een middelhoog vuur tot de ui zacht en transparant is. Voeg de wortelblokjes toe en laat, onder af en toe roeren, 5 minuten fruiten. Voeg de bouillon toe. Verwijder het bosje peterselie en gooi deze weg. Laat de soep 40 minuten koken (of tot de wortel zacht is) en haal van het vuur.
Pureer de soep en doe deze terug in de pan die je op een laag vuur zet. Breng de wortelsoep op smaak met zeezout en witte peper en voeg de fijngesneden peterselie toe.
Kookboek
Het recept 'Wortelsoep met peterselie' is afkomstig uit het kookboek...
Fresh + fast
Michelle Cranston
'Fresh + fast' viert de groene link tussen gezondheid, vitaliteit en prachtig eten en bevat meer dan 100 buitengewone, nieuwe recepten van Michelle Cranston... lees verder
© Unieboek - Van Dishoeck