Wortelsoepje met Ricard en gepocheerde zeeduivel
bereiden
Bevat per portie
246 kcal
7 g eiwit
19 g vet
12 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 bosje jonge wortels
- 80 g boter
- 250 ml gevogeltefond
- 200 ml melk
- suiker
- 2 steranijzen
- 1 blaadje laurier
- 1 kleine aardappel
- 2 lente-uitjes, in stukken van 5 cm
- 100 g zeeduivelfilet
- Ricard
- verse kervel
Bereiden
Maak de wortels schoon. Houd er twee apart en snijd de rest in stukjes. Smelt de boter in een pan, doe de wortels erbij en laat ze stoven in de boter met het deksel op de pan. Schenk er de fond en de melk bij en kruid met peper, zout en wat suiker. Doe er de steranijs en de laurier bij. Breng aan de kook.
Schil de aardappel en snijd hem in kleine blokjes. Doe hem bij de soep en laat 15 minuten zacht koken. Verwijder de steranijs en de laurier en mix de soep fijn. Duw ze door een fijne zeef.
Snijd de resterende wortels in fijne plakjes en kook ze beetgaar. Laat de lente-uitjes 2 minuten stoven in wat boter en kruid met peper en zout.
Snijd de zeeduivel in plakjes van 5 cm. Stoom ze op voorhand 4 minuten. Breng de soep tot vlak onder het kookpunt. Pocheer de plakjes zeeduivel 2 minuten in de soep. Voeg de in plakjes gesneden wortel en een scheutje Ricard toe.
Verdeel de soep over kommen of diepe borden en werk af met de lente-ui en kervel.
Extra benodigd
Mixer
Tips
In plaats van gevogeltefond kun je ook glutenvrije bouillonblokjes gebruiken. Je kunt de zeeduivel in heel fijne plakjes snijden en op een warm bord schikken. Als je daar het kokende soepje over schenkt, is de vis gaar wanneer je begint te eten.
Kookboek
Het recept 'Wortelsoepje met Ricard en gepocheerde zeeduivel' is afkomstig uit het kookboek...
Lekker zonder gluten
diverse auteurs
Meer en meer mensen lijden aan glutenintolerantie. Voor hen zijn niet alleen gewoon brood, taartjes en gebak uit den boze; bij elke maaltijd
... lees verder © Uitgeverij LannooWortelsoep tips
Reacties op dit recept
- Ria Het lijkt mij een heerlijk recept! Ik ben benieuwd wat de oranje garnering is. Dit gerecht ga ik zeker maken! Groetjes Ria