Zoete aardappelsoep met kokos en cashewnoten
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 40 ml zonnebloemolie
- 1 middelgrote ui, grof gesnipperd
- 1 duimgroot stuk gemberwortel, geschild en fijngesneden
- ½ rode Spaanse peper, grof gesneden
- 2 teentjes knoflook, grof gesneden
- 1 kg zoete aardappels, geschild, gewassen en grof gesneden
- 800 ml water
- 75 g creamed coconut (santen) (verkrijgbaar bij de betere supermarkt en de toko)
- 4 theelepels tamari (Japanse sojasaus) + extra naar smaak
- sap van ½ limoen
- koriander, fijngesneden, om te garneren
- cashewnoten, geroosterd met een snuf zeezout in een drup zonnebloemolie, om te garneren
Bereiden
Verhit de zonnebloemolie in een soeppan en fruit daarin de ui, gemberwortel, Spaanse peper en knoflook. Voeg de zoete aardappel toe en zoveel water dat het geheel net onderstaat. Breng aan de kook, draai het vuur laag en kook de aardappels gaar met het deksel op de pan.
Doe dan de creamed coconut, de tamari en het limoensap erbij. Draai het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met limoensap, tamari en zeezout. Serveer de soep met koriander en cashewnoten.
Extra benodigd
Staafmixer
Kookboek
Het recept 'Zoete aardappelsoep met kokos en cashewnoten' is afkomstig uit het kookboek...
Soep
Soup en Zo
In 'Soep' deelt de culinaire take-a-way soepwinkel Soup en Zo de beste recepten voor lekkere en gezonde soep. Soms wil je een makkelijke soep en een... lees verder
© Kosmos Uitgevers