Aardbeien met limoenroom
voorbereiden
bereiden
wachten
Bevat per portie
350 kcal
4 g eiwit
19 g vet
29 g koolhydraten
Ingrediënten
- geraspte schil en het sap van 1 limoen
- 250 ml slagroom
- 1 zakje geschaafde amandelen
- 4 eetlepels suiker
- 500 g aardbeien
Voorbereiden
Roer het limoensap en de geraspte schil door de slagroom en laat dit 2-3 uur staan tot de room dik wordt.
Bereiden
Bekleed een klein bakblik met bakpapier en spreid de amandelen erop uit. Strooi er 2 eetlepels suiker over. Schuif het bakblik ca. 10 cm onder een heet grill-element en laat de amandelen en suiker in enkele minuten goudbruin kleuren. Laat de amandelen afkoelen.
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Halveer de aardbeien en verdeel ze over vier wijde kommen of borden.
Klop de limoenroom met de rest van de suiker lobbig. Schep de room over de aardbeien en strooi de amandelen erover.
Extra benodigd
Bakpapier
Het recept 'Aardbeien met limoenroom' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: margouillat photo | Shutterstock.com