Gebakken aardbeien met balsamicoazijn, basilicum en vanille-ijs
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 15 ml olijfolie
- 20 aardbeien, in vieren
- 4 basilicumblaadjes, fijngehakt
- 40 ml balsamicoazijn
- vanille-ijs
- voor de mascarpone met vanille
- 100 g mascarpone
- 1 vanillestokje (alleen het merg)
- 2 g poedersuiker
Bereiden
Meng de mascarpone met de vanille en de poedersuiker. Bewaar in de koelkast.
Verhit de olijfolie in een pan en bak de aardbeien gedurende 1 minuut. Voeg het fijngehakte basilicum toe en blus met de balsamicoazijn. Laat 30 seconden doorkoken.
Lepel 25 g van het mascarponemengsel in een diep bord. Schik er de warme aardbeien bovenop en werk af met een bolletje vanille-ijs.
Variatietip
De aardbeien kunnen vervangen worden door frambozen of abrikozen.
Kookboek
Het recept 'Gebakken aardbeien met balsamicoazijn, basilicum en vanille-ijs' is afkomstig uit het kookboek...
Een snuifje kruiden
Benjamin Collombat
Met kruiden en specerijen geeft u uw recepten een aparte finishing touch. In dit smaakvolle boek deelt Benjamin Collombat, gedreven en enthousiaste chef van
... lees verder © Uitgeverij LannooAardbeien toetjes tips
Reacties op dit recept
- gees Fantastisch!!!??