Bananenmousse met frambozensaus
bereiden
wachten
Bevat per portie
300 kcal
1 g eiwit
13 g vet
43 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 banaan
- 1 eetlepel citroensap
- 1 zakje vanillesuiker
- 75 ml slagroom
- 25 g witte basterdsuiker
- ½ blikje frambozen (nettogewicht ca. 200 g)
- 2 chocolaatjes
Bereiden
Pureer de banaan met het citroensap en de vanillesuiker in een keukenmachine of prak ze heel fijn. Klop de slagroom met de helft van de basterdsuiker stijf. Schep de room luchtig door het bananenmengsel. Schep de bananenmousse in twee coupes en laat de mousse in de koelkast in minstens 30 minuten opstijven.
Pureer de frambozen met vocht in de keukenmachine en wrijf ze boven een pan door een zeef. Voeg de overige basterdsuiker toe. Breng de frambozensaus aan de kook en los de suiker al roerende op. Laat de saus in een bak met koud water afkoelen.
Schep de frambozensaus vlak voor het opdienen over de bananenmousse. Garneer met een chocolaatje.
Extra benodigd
Keukenmachine
Het recept 'Bananenmousse met frambozensaus' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Oksana Mizina | Shutterstock.com
Banaan toetjes tips
Reacties op dit recept
- maayke Met kiwi kan ook.