Avocado-chocoladetaart
bereiden
Ingrediënten
- 200 g geroosterde hazelnoten
- 250 g gedroogde vijgen
- 2 volle eetlepels kokosvet
- 300 g chocolade (min. 70% cacao)
- 5 à 6 rijpe avocado's
- 1 limoen
Bereiden
Blend de noten, de vijgen en het kokosvet in een blender tot een grove mix. Bedek de bodem en de zijkant van de taartvorm met bakpapier. Leg het notenmengsel erin en druk stevig aan. Zet weg in de koelkast.
Laat de chocolade rustig smelten au bain-marie. Mix het vruchtvlees van de avocado's en meng met een beetje sap van de limoen. Meng de gesmolten chocolade onder de avocadopuree. Lepel het chocolademengsel over de noten in de taartvorm. Laat minstens 20 minuten afkoelen in de koelkast.
Haal de taart vlak voor het serveren uit de koelkast. Doe de sluitring open en verwijder de zijkant van de vorm. Verwijder de bodem en leg de taart op een dienbord; verwijder nu pas het bakpapier. Geniet van dit heerlijke dessert!
Extra benodigd
Blender, taartvorm (springvorm), bakpapier
Opmerking
'Ik heb geen extra suiker, vet, eieren of meel gebruikt voor deze taart, daarom is ze licht verteerbaar. Dat is pas genieten van taart!' - Pascale Naessens
Kookboek
Het recept 'Avocado-chocoladetaart' is afkomstig uit het kookboek...
Puur Pascale
Pascale Naessens
'Puur Pascale', is het nieuwe boek van Pascale Naessens in een groter en luxueuzer formaat. Pascale verwerkt pure en natuurlijke producten tot meer dan 75
... lees verder © Uitgeverij LannooChocolade toetjes tips
Reacties op dit recept
- Irka Had walnoten gebruikt! De taart is super!
- ilse Voor hoeveel personen word deze taart? Of hoe groot is de vorm waar het in moet?