Chocoladecoulants
bereiden
Ingrediënten
- 20 g boter
- 80 g bloem
- ½ theelepel bakpoeder
- 100 g pure chocolade
- 5 eieren
- 4 eetlepels fijne kristalsuiker
- 200 ml room
Bereiden
Zet een slakom in de koelkast, haal de boter eruit en verwarm de oven voor op 240 ºC.
Zeef de bloem en meng die in een grote kom met het bakpoeder.
Breek de chocolade in kleine stukjes, doe ze in een kom en laat ze op matig vuur smelten boven een grote pan kokend water. Roer de boter erdoor en laat het mengsel afkoelen.
Breek de eieren in een kom. Voeg de suiker toe en meng de ingrediënten met een elektrische mixer. Doe de gesmolten chocolade erbij en voeg dan al roerend de bloem toe tot je een mooi beslag hebt.
Beboter de vormpjes en vul ze tot de gewenste hoogte met beslag. Zet ze 5 minuten au bain-marie in de oven: zo wordt de buitenkant gaar, maar blijft de binnenkant lekker vloeibaar.
Klop intussen de koude room in de koude slakom lobbig. Verdeel de opgeklopte room over vier borden. Zet de chocoladecoulants in het midden van de borden en geef er desgewenst een bolletje vanille-ijs bij.
Extra benodigd
Mixer, vormpjes
Kookboek
Het recept 'Chocoladecoulants' is afkomstig uit het kookboek...
Abracadabra
diverse auteurs
De chef-koks van de Belgische kookschool Mmmmh! zijn gepassioneerde globetrotters van de smaak die maar één ding willen: hun kennis met zoveel mogelijk mensen... lees verder
© Inmerc