Chocolade salami

  • 12 porties
  • 20 min
  • waardering 8,5
  • Nagerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 150 g fondantchocolade
  • 150 g boter
  • 120 g poedersuiker
  • 3 eierdooiers
  • 50 g ongezoet cacaopoeder
  • 100 g droge koekjes
  • 30 g hazelnoten
  • 100 g oud brood

Bereiden

Breek de chocolade in stukken en smelt boven een warmwaterbad (au bain-marie) of op laag vermogen in de magnetron. Laat wat afkoelen.

Klop met een garde de zachte boter met 80 g poedersuiker tot een romige massa. Klop er de eierdooiers door.

Zeef het cacaopoeder bij de boter met eieren en giet er de gesmolten chocolade bij. Roer om.

Breek of hak de koekjes, de noten en het brood in kleine stukjes.

Schep het mengsel op een vel bakpapier (of plasticfolie) en rol tot een lange worst. Strooi er de rest van de poedersuiker over en verpak de worst in het bakpapier. Knoop de uiteinden dicht met wat touw.

Laat de rol minstens 5 uur opstijven in de koelkast. Verwijder het papier of de folie en snijd in plakjes.

Extra benodigd

Bakpapier of plasticfolie, touw

Tip

De rol is het lekkerst met wat zoeter oud brood zoals brioche of suikerbrood. Je kunt hem ook maken met alleen maar koekjes of brood.

Kookboek

Het recept 'Chocolade salami' is afkomstig uit het kookboek...

Kook je koelkast leeg

Too Good To Go

Gooi jij weleens met pijn in het hart eten weg? Of weet je soms ook niet wat aanvangen met dat eeuwige restje saus, brood of groenten? Houd deze anti-verspil-bijbel dan vooral in handen, want Too Good To Go heeft voor elk ingrediënt wel... lees verder

© Uitgeverij Lannoo. Beeld: Heikki Verdurme

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Chocoladetoetjes recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!