Chocoladeflan in de barbecue

  • 4 personen
  • 45 min
  • waardering 7,7
  • Nagerecht
  • Frans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 200 g fondantchocolade
  • 75 g vanillesuiker
  • 6 eierdooiers
  • 250 ml room
  • 250 ml melk
  • boter om in te vetten
  • 2 passievruchten
  • eventueel: gehakte noten voor de afwerking

Bereiden

Smelt de chocolade au bain-marie.

Klop de vanillesuiker met de eierdooiers. Roer er geleidelijk de gesmolten chocolade door en voeg er dan de room en de melk aan toe.

Vet vier vuurvaste schaaltjes in met boter en vul ze met de chocoladecrème. Zet ze 30 minuten in een warmwaterbad in een gesloten barbecue op 170 °C. De flan moet bovenaan stevig aanvoelen maar vanbinnen nog vloeibaar zijn.

Werk af met passievrucht en eventueel wat gehakte nootjes.

Kookboek

Het recept 'Chocoladeflan in de barbecue' is afkomstig uit het kookboek...

BBQ, de outdoor cooking bijbel

Peter de Clercq

In 'BBQ, de outdoor cooking bijbel' deelt Peter De Clercq recepten die iedereen op de barbecue kan klaarmaken. Daarnaast gunt hij een blik in de keuken van... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Chocoladetoetjes recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!