Aardbeienijs met frambozencoulis
bereiden
Ingrediënten
- voor de frambozencoulis
- 1 kop frambozen, vers of bevroren en ontdooid (140 g)
- 1 eetlepel ahornsiroop
- 1 koffielepel vanille-extract
- voor het aardbeienijs
- 2 grote rijpe bevroren bananen, grof gehakt
- 2 koppen bevroren aardbeien (300 g)
- 2 eetlepels amandelmelk
- ½ eetlepel ahornsiroop (optioneel)
- 1 koffielepel vanille-extract
Bereiden
Doe voor de frambozencoulis alle ingrediënten in de blender en mix tot een egale coulis.
Hak voor het aardbeienijs de bevroren bananen in kleinere stukken met een groot, scherp mes. Doe de bevroren banaan met de bevroren aardbeien, amandelmelk en ahornsiroop in een keukenmachine voorzien van een S-vormig mes. Mix tot een smeuïg aardbeienijs. Dit zal even duren, afhankelijk van de sterkte van je keukenmachine. Het is ook altijd handig om tussen het mixen door even langs de zijkanten van de keukenmachine te gaan met een rubberen spatel.
Als het aardbeienijs smeuïg genoeg is, voeg dan het vanille-extract toe. Mix kort tot alles goed gemengd is.
Serveer het ijs met frambozencoulis, verse aardbeien of frambozen en eventueel enkele blaadjes verse munt. Heb je het ijs iets te lang laten draaien? Serveer het dan als softijs of plaats het 20 à 30 minuten in de diepvries tot je er balletjes van kunt maken.
Extra benodigd
Blender, keukenmachine
Variatietip
Probeer dit recept ook eens met andere bessen naar keuze: bosbessen, braambessen, kersen, aalbessen... Voeg indien nodig wat extra zoetstof toe.
Bewaren
De frambozencoulis blijft luchtdicht afgesloten minstens 3 dagen goed in de koelkast.
Kookboek
Het recept 'Aardbeienijs met frambozencoulis' is afkomstig uit het kookboek...
Julie natuurlijk
Julie van den Kerchove
'Julie natuurlijk' is een verrassend boek dat laat zien hoe je heel eenvoudig met zuivere, natuurlijke ingrediënten gezonde versies van cheesecake, brownies en
... lees verder © Uitgeverij Lannoo