Bananen-sundaes met karamelsaus

  • 4 personen
  • 10 min
  • waardering 8,4
  • Nagerecht
  • Amerikaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 500 ml bananenijs
  • 2 rijpe bananen, in plakjes gesneden
  • een handje pecannoten, geroosterd en in kleine stukjes
  • voor de karamelsaus
  • 50 g boter
  • 5 eetlepels bruine suiker
  • 140 ml slagroom

Bereiden

Voor de saus: smelt boter, suiker en slagroom op laag vuur in een pan met dikke bodem. Zet het vuur hoger en laat de saus een paar minuten bubbelen; roer tot je een gladde en glanzende karamelsaus hebt. Doe de saus in een glazen schaaltje en laat afkoelen.

Schep om en om een laagje ijs, karamelsaus en banaan in een ijscoupe. Eindig met een laagje saus en een paar pecannoten.

Recept aanpassen

Zonder koemelk en lactose? Gebruik soja-ijs en sojaslagroom. Je kunt de pecannoten weglaten als je een notenallergie hebt.

Kookboek

Het recept 'Bananen-sundaes met karamelsaus' is afkomstig uit het kookboek...

Allergiekookboek

Marloes Collins

Het hele jaar door lekker eten, ook als je allergisch bent voor gluten, tarwe, lactose, koemelk, kippenei, vis of schaaldieren, soja, pinda's of noten? Marloes... lees verder

© Uitgeverij Terra

Waardeer dit recept (12 stemmen)

IJs recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!