Frambozenijs

  • 2 personen
  • 8 min
  • waardering 8,1
  • Nagerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 270 kcal
  • 2 g eiwit
  • 0 g vet
  • 60 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 250 g (diepvries) frambozen
  • 50 g witte basterdsuiker
  • 25 ml crème de cassis
  • 4 eetlepels grapefruitsap
  • 2 toefjes verse mint

Bereiden

Pureer de (diepgevroren) frambozen met de basterdsuiker, crème de cassis en het grapefruitsap in de keukenmachine. Klop nog ca. 1 minuut door tot een luchtig sorbetijs ontstaat. Bewaar het ijs tot gebruik in de diepvries.

Schep voor het serveren met een ijsbolletjestang op twee bordjes elk 3 bolletjes frambozen-sorbetijs. Garneer met een toefje mint.

Extra benodigd

Keukenmachine, ijsbolletjestang

Bron

Het recept 'Frambozenijs' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Stephanie Frey | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (13 stemmen)

IJs recept tips

Reacties op dit recept

  • MIk wil graag frambozenijs maken. Ik heb een vraag. Hoevel wattage moet een keukenmachine hebben om bevroren frambozen te pureren?

    reageren