IJs met geitenkaas en balsamico

6 personen
bereiden

waardering 6,9obv 8 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 liter slagroom
  • 500 ml volle melk
  • 8 eierdooiers
  • 100 g suiker
  • 6 eetlepels maïssiroop
  • 250 g geitenkaas
  • 3 eetlepels balsamicosiroop

Bereiden

Breng in een pan de slagroom en melk aan de kook. Klop de dooiers met de suiker en giet er geleidelijk het roommengsel bij. Doe alles terug in de pan en laat al roerend op laag vuur sudderen tot het dik genoeg is om aan een lepel te blijven hangen.

Klop de maïssiroop met de geitenkaas en klop dit mengsel door de custard tot alles glad is. Passeer door een zeef boven een kom in een schaal ijswater. Draai het koele mengsel in een ijsmachine tot het net stevig is. Giet er bij draaiende machine de balsamicosiroop in een dun straaltje bij voor een gemarmerd effect. Zet onmiddellijk in de diepvries tot je het nodig hebt.

Heb je geen ijsmachine, doe dan het mengsel in een diepvriesbak en zet die 1 tot 2 uur in de diepvries (de vriestijd is afhankelijk van de ouderdom / gesteldheid van je vriezer). Zodra het mengsel langs de rand begint te bevriezen, neem je de bak eruit en roer je het mengsel goed met een vork of garde. Daarna zet je de bak weer terug in de vriezer en herhaal je deze werkwijze nog twee keer. Voeg de balsamicosiroop pas toe toe voordat je het ijs voor de laatste keer in de diepvries zet.

Extra benodigd

IJsmachine

Kookboek

Het recept 'IJs met geitenkaas en balsamico' is afkomstig uit het kookboek...

IJs & sorbets

De onweerstaanbare recepten in dit boek zullen alle liefhebbers van roomijs inspireren. Van klassieke recepten als romig aardbeienijs tot een verrassende lekkernij... lees verder

© Good Cook

IJs tips