IJshoorntjes
bereiden
Ingrediënten
- 30 g roomboter + extra om in te vetten
- 80 g poedersuiker
- 1 eetlepel kristalsuiker
- 60 g eiwit (ongeveer 2 eieren), op kamertemperatuur
- ½ theelepel vanille-extract
- 70 g tarwebloem
- ¼ theelepel zout
Bereiden
Smelt de roomboter en laat afkoelen.
Klop de poedersuiker en kristalsuiker met het eiwit in een kom tot het geheel dikker wordt. Voeg het vanille-extract, de tarwebloem en het zout toe en meng kort. Voeg de roomboter toe en meng tot een geheel.
Verwarm het wafelijzer voor. Vet het wafelijzer in met wat roomboter. Schep per keer een volle eetlepel beslag op het wafelijzer en verwarm tot het wafeltje goudbruin is. Rol voorzichtig (de hoorntjes zijn erg heet), maar snel de wafeltjes om een kegelvormpje en laat hard worden.
Extra benodigd
Wafelijzer, kegelvormpje
Variatietip
Voeg om zwarte chocoladehoorntjes te maken 1 eetlepel cacaopoeder en 1 eetlepel geactiveerde kool toe aan het basisrecept.
Opmerking
'IJshoorntjes zijn erg leuk om zelf te maken en ook nog eens heel lekker. Kijk wel uit voor je vingers, de hoorntjes zijn heet als je ze moet rollen.' - Aniek Keijsers
Kookboek
Het recept 'IJshoorntjes' is afkomstig uit het kookboek...
IJs & co
Aniek Keijsers
In 'IJs & co' komen allerlei ijsvariaties aan bod: van sorbet-, sherbet- en softijs tot roomijs, gelato en waterijs. IJs in een hoorntje, in een bakje of op een stokje. Maar ook frozen yoghurt, ijscoupes, ijstaarten en drankjes met ijs. En natuurlijk ontbreken ook
... lees verder © Good Cook. Beeld: Aniek Keijsers