Kaneelijs met warme kersen

2 personen
voorbereiden
bereiden
wachten

waardering 7,1obv 14 waarderingen

Bevat per portie

210 kcal
3 g eiwit
8 g vet
32 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 250 ml vanilleroomijs
  • ½ eetlepel kaneel
  • 1 potje kersen zonder pit (nettogewicht ca. 350 g)
  • snufje kruidnagelpoeder
  • 1 theelepel aardappelmeel
  • 2 chocolaatjes of toefjes mint

Voorbereiden

Laat het ijs in ca. 20 minuten zacht worden. Roer de kaneel erdoor en laat het ijs in ca. 30 minuten weer bevriezen in de diepvriezer of het vriesvak.

Bereiden

Verwarm de kersen met een snufje kruidnagelpoeder. Leng het aardappelmeel aan met ½ eetlepel water en voeg dit al roerende aan de kersen toe. Blijf roeren tot het vocht licht gebonden is.

Schep de warme kersen in twee schaaltjes. Schep het ijs met een ijsbolletjestang op de kersen. Garneer met een chocolaatje of een toefje mint.

Het recept 'Kaneelijs met warme kersen' wordt je aangeboden door . Beeld: Oksana Mizina | Shutterstock.com

IJs tips