Romige chocolade-ijsjes
- 8 ijsjes
- 20 min
- waardering 8,5
- Hapje
- Overige keukens
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 150 g cashewnoten, 2-4 uur in water geweekt
- 10 verse dadels
- 250 ml kokosmelk of plantaardige room
- 1 theelepel vanillepoeder
- 2 eetlepels koude koffie
- 1 reep donkere chocolade (minstens 80% cacao)
- garnering: gevriesdroogde frambozen, cacaonibs, geraspt kokos (ongezoet), gehakte noten of zaden, zeezout
Bereiden
Spoel de cashewnoten af en laat ze uitlekken. Ontpit de dadels. Mix de cashewnoten en dadels dan samen met de kokosmelk, het vanillepoeder, een snufje zout en de koffie in een blender tot een gladde crème. Vul er acht ijsvormen mee en leg ze in de vriezer om op te stijven.
Smelt de chocolade au bain-marie en laat hem dan ietsje afkoelen. Haal de ijsjes uit de vormen, dompel ze een voor een helemaal onder in de gesmolten chocolade en bestrooi ze daarna meteen met de garnering van jouw keuze. Laat ze uitlekken op een bord met bakpapier en leg ze daarna weer in de vriezer om uit te harden. Eet er meteen eentje, of bewaar ze in de vriezer.
Extra benodigd
Blender, ijsvormpjes, bakpapier
Kookboek
Het recept 'Romige chocolade-ijsjes' is afkomstig uit het kookboek...
Food Pharmacy: op jacht naar goede voeding
Lina Nertby Aurell & Mia Clase
Hoe kun je ervoor zorgen dat wat je eet zowel goed is voor jezelf als voor de planeet? In het nieuwste boek van Lina Nertby Aurell en Mia Clase leer je alles over klimaatvriendelijk eten. Je gaat op zoek naar plantaardige voeding... lees verder
© Uitgeverij Becht