Waterijs van bloedsinaasappelen
bereiden
Ingrediënten
- 8 grote bloedsinaasappelen
- 115 g fijne suiker
Bereiden
Was de sinaasappelen in heet water om het waslaagje te verwijderen.
Doe de suiker en 200 ml koud water in een ruime pan. Rasp de schil van 1 van de sinaasappels en voeg de schil toe aan het water en de suiker. Breng langzaam aan de kook en roer tot alle suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur en laat volledig afkoelen. Giet het mengsel door een zeef in een diepvriesbestendige bak om de sinaasappelschil te verwijderen.
Pers de sinaasappels uit tot je ongeveer 600 ml sap hebt. Schenk het sap bij het gezeefde suikerwater en roer door elkaar.
Schenk het mengsel in de ijsmachine en laat deze draaien volgens de gebruiksaanwijzing tot je stevig ijs hebt.
Schep het ijs in een diepvriesbestendige bak, doe de deksel erop en zet 3 uur in de vriezer. Haal het waterijs uit de vriezer en klop het mengsel 1 tot 2 minuten goed door. Zet het ijs nog 2 uur in de vriezer, tot het stevig genoeg is om in kommetjes te serveren.
Extra benodigd
IJsmachine
Kookboek
Het recept 'Waterijs van bloedsinaasappelen' is afkomstig uit het kookboek...
IJs
diverse auteurs
IJs in alle soorten en smaken! Van hoorntjes met zomervruchten tot klassieke ijslolly's, van frambozenijsjes tot gele grapefruitlolly's of bevroren aardbeienhartjes... lees verder
© Uitgeverij Becht