Watermeloengranita
- 6 porties
- 20 min
- waardering 7,8
- Hapje
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 150 g fijne suiker
- 1,75 kg watermeloen
- geraspte schil en sap van 1 limoen
Bereiden
Doe de suiker en 150 ml koud water in een ruime pan. Breng langzaam aan de kook en roer tot alle suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur en laat volledig afkoelen.
Schep het vruchtvlees uit de watermeloen en verwijder de zaadjes. Pureer de stukken watermeloen kort in een keukenmachine of blender tot een zachte massa. Giet de massa door een zeef in een diepvriesbestendige bak. Voeg de suikersiroop, limoenrasp en -sap toe en roer goed door elkaar.
Dek af met een deksel en zet 2 uur in de vriezer tot het mengsel er papperig uitziet.
Haal de granita uit de vriezer en breek met een vork de ijskristallen en pureer ze. Zet de granita opnieuw 2 uur in de vriezer en roer het ijs ieder half uur goed door, tot het heel fijne kristallen vormt. Zet de granita na de laatste keer doorroeren nog 1 uur in de vriezer voor je hem serveert.
Extra benodigd
Keukenmachine of blender
Kookboek
Het recept 'Watermeloengranita' is afkomstig uit het kookboek...
IJs
diverse auteurs
IJs in alle soorten en smaken! Van hoorntjes met zomervruchten tot klassieke ijslolly's, van frambozenijsjes tot gele grapefruitlolly's of bevroren aardbeienhartjes... lees verder
© Uitgeverij Becht