Panna cotta met granaatappelpitten
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 2 blaadjes gelatine
- 200 ml slagroom
- 45 g suiker
- 400 ml yoghurt
- 2 eetlepels vanillesuiker
- 2 granaatappels
Voorbereiden
Laat de gelatine ca. 5 minuten in koud water weken. Breng de slagroom en de suiker in een steelpannetje aan de kook en haal de pan dan van het vuur. Knijp de gelatine uit en smelt deze al roerend in de slagroom. Roer de yoghurt en de vanillesuiker erdoor. Verdeel het mengsel over 6 glazen en zet ze ten minste 5 uur, maar liever een heel etmaal, koud.
Bereiden
Schil de granaatappels door eerst aan beide uiteinden een plakje weg te snijden en daarna de rest van de schil in partjes te verdelen en weg te snijden. Haal de vliesjes zorgvuldig van de pitten; de vliesjes zijn bitter, dus je mag uitsluitend de pitten zelf gebruiken. Schep de pitten vlak voor het serveren royaal over de panna cotta.
Opmerking
Gebruik voor een strikt vegetarische versie van het recept agar-agar in plaats van gelatine.
Kookboek
Het recept 'Panna cotta met granaatappelpitten' is afkomstig uit het kookboek...
Tutti frutti
Klas Lindstrad & Tomas Lestrup
'Tutti frutti' is een kleurrijk boek over bekende en onbekende soorten fruit. Het staat vol eenvoudige en lekkere recepten, maar het bevat ook allerlei feiten en... lees verder
© Kosmos UitgeversPanna cotta tips
Reacties op dit recept
- Marleen NIET vegetarisch, want er wordt gelatine gebruikt...
- redactie okoko recepten Zie de opmerking inzake agar-agar onderaan het recept.