Hele peren met kaneel uit de oven van The River Cafe
bereiden
Ingrediënten
- 4 peren
- 100 g boter
- 2 kaneelstokjes
- 2 vanillestokjes
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
- 200 ml grappa
- 150 g crème fraîche
Bereiden
Verwarm de oven voor op 150 °C.
Was de peren. Snijd een dun plakje van de onderkant van elke peer zodat hij goed blijft staan. Beboter een ovenvaste schaal waarin alle peren passen. Breek het kaneelstokje doormidden en snijd de vanillestokjes open.
Wrijf de peren in met wat boter. Zet ze in de schaal en strooi de basterdsuiker erover met de vanille- en kaneelstokjes. Dek de schaal af met aluminiumfolie.
Zet de peren 20 minuten in de voorverwarmde oven, verwijder het folie en schenk de grappa erover. Zet de schaal nog 20 minuten in de oven of tot de peren net gaar zijn.
Serveer met het uitgelopen vocht en de crème fraîche.
Extra benodigd
Aluminiumfolie
Tip
'Grappa is een sterke alcoholische drank die wordt gemaakt van de schillen, de pitten en het pulp van druiven nadat ze zijn geperst voor de wijnbereiding. Grappa kan worden gemaakt van één druivensoort (bijv. grappa di merlot) of van verschillende soorten. Gebruik witte grappa die de pure smaak van de peren zal absorberen en geen op eiken gerijpte goudkleurige grappa.' - Rose Gray en Ruth Rogers
Kookboek
Het recept 'Hele peren met kaneel uit de oven van The River Cafe' is afkomstig uit het kookboek...
River Cafe Kookboek Easy 2
Rose Gray & Ruth Rogers
Aan de hand van dezelfde succesvolle formule van het 'River Cafe Kookboek Easy', hebben Rose Gray en Ruth Rogers, oprichters en eigenaars van het wereld... lees verder
© Kosmos UitgeversPeer toetjes tips
Reacties op dit recept
- thea Als je geen grappa in huis hebt, wat is dan een goed alterntief?
- Michel Grand Marnier is ook goed te doen.
- peter Welke soort peren gebruik je? Stoofpeertjes?