Peren in rode wijn met zuidvruchten
- 4 personen
- 40 min
- waardering 7,5
- Nagerecht
- Frans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 liter robuuste rode wijn
- 4 stevige stoofperen
- 2 kaneelstokjes
- 1 vanillestokje, opengespleten
- 2 kruidnagels
- 4-5 eetlepels bloemenhoning of zonnebloemhoning
- een paar gedroogde abrikozen
- een paar gedroogde pruimen
- 1 onbespoten sinaasappel
Bereiden
Breng de rode wijn aan de kook. Laat de wijn op een hoog vuur met eenderde inkoken.
Schil de peren en halveer ze in de lengte. Snijd er het klokhuis uit. Doe de halve peren met de specerijen en honing in de rode wijn. Breng aan de kook en laat de peren dan 15 tot 25 minuten pocheren op laag vuur. Neem de pan van het vuur en doe er de gedroogde vruchten in. Laat het geheel afgedekt een nacht lang op een koele plaats marineren.
Verwijder alle specerijen en schik de peren op dienborden. Snijd de sinaasappel in schijven en halveer die. Snijd er het midden uit en leg de halve schijven als garnering naast de peren.
Kookboek
Het recept 'Peren in rode wijn met zuidvruchten' is afkomstig uit het kookboek...
Het gouden honing boek
Erica Bänziger
Talloze liefhebbers van honing roemden al de weldadige uitwerking van honing op de gezondheid en de schoonheid. Honing is een uitstekende leverancier... lees verder
© De Lantaarn