Klassieke rijstpudding met vanille
- 6 personen
- 50 min
- waardering 7,8
- Nagerecht
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 120 g dessertrijst (rondkorrelige rijst)
- 100 g fijne tafelsuiker
- 1 vanillestokje
- 1 liter volle melk
Bereiden
Bereid de rijst voor: spoel de rijst onder de koude kraan en laat hem uitlekken. Doe de rijst in kokend water en laat hem 3 minuten koken. Giet af en zet weg.
Doe de suiker in een pan met zware bodem. Snijd met de punt van een scherp mes het vanillestokje in de lengte doormidden. Schraap er het zaad uit en meng dat met de suiker (bewaar het vanillestokje in een kan met suiker om vanillesuiker te maken).
Giet een beetje melk over de suiker en klop met een garde tot de suiker is opgelost.
Voeg de voorbereide rijst en de rest van de melk toe. Meng alles goed. Laat onder regelmatig roeren zachtjes sudderen op laag vuur. Laat het rijstmengsel vooral niet te hard koken. Het moet zachtjes blijven sudderen. De rijst zal in ca. 40 minuten gaar zijn.
Serveer de rijstpudding warm in grote kommen en eet hem met houten lepels.
Tip
Deze eenvoudige rijstpudding kan je naar wens met verschillende smaakgevers serveren. Serveer in de zomer met vers fruit in seizoen; in de winter met verkruimelde koekjes en gewelde zuidvruchten.
Kookboek
Het recept 'Klassieke rijstpudding met vanille' is afkomstig uit het kookboek...
Rijstpudding, romig en zoet
Sophie Monti
Makkelijk te maken en makkelijk aan te passen. Rijstpudding kan je op talloze manieren klaarmaken, zodat je iedereen ermee kunt verrassen... lees verder
© Good Cook