Semifreddo met aardbeien en meringue
bereiden
Ingrediënten
- 400 g aardbeien
- 300 g meringues
- 250 ml slagroom
- lichte likeur naar keuze
Bereiden
Was de aardbeien voorzichtig en verwijder de kroontjes. Houd er enkele apart en pureer de rest.
Verkruimel de meringues, maar houd er enkele apart.
Klop de room stijf. Meng de room voorzichtig met de aardbeienpuree en spatel er dan de meringuekruimels onder.
Besprenkel een cakevorm van ongeveer ½ liter met enkele druppels likeur. Doe het semifreddomengsel in de vorm. Plaats de vorm minstens 4 uur in de koelkast, tot zelfs een volledige dag.
Neem de semifreddo uit de koelkast en dien koud op. Versier met enkele stukjes aardbei en meringue.
Extra benodigd
Cakevorm
Tip
Om room of eiwit op te kloppen, is het belangrijk dat ook de kom die je hiervoor gebruikt koud is. Als je de kom niet in de koelkast hebt gezet voor gebruik, zet hem dan in een grotere kom met ijs terwijl je het eiwit opklopt. Dat is de reden waarom room in de zomer soms niet stijf wordt!
Kookboek
Het recept 'Semifreddo met aardbeien en meringue' is afkomstig uit het kookboek...
De verleidelijke Italiaanse keuken
Christina Bottari
In 'De verleidelijke Italiaanse keuken' zul je geen ingewikkelde recepten vinden, maar wel eenvoudige gerechten die al generaties worden doorgegeven van... lees verder
© Standaard UitgeverijSemifreddo tips
Reacties op dit recept
- g semifredo,heel moeilijk,toch,met een goed recept,moet het te maken zijn.als het niet lukt,zie ik het wel.
- Piety Volgens mij moet je een semifredo in het vriesvak op laten stijven en hier staat koelkast. HELP!