Semifreddo met gemengd rood fruit
bereiden
Ingrediënten
- 4 eieren
- 200 g suiker
- 1 citroen
- 600 ml slagroom
- 300 g gemengd rood fruit (frambozen, aardbeien, kersen)
- 40 g poedersuiker
Bereiden
Splits de eieren en klop met een mixer de eidooiers met de helft van de suiker au bain-marie tot een luchtig mengsel. Klop de eiwitten met de andere helft van de suiker stijf en voeg een mespuntje zout toe.
Knijp de citroen uit boven een zeefje en meng het sap door het eiwit. Klop 350 ml van de slagroom stijf en meng dit door het eidooiermengsel. Snijd de helft van het rood fruit fijn en voeg dit toe. Spatel het eiwit er in gedeelten door en meng alles heel voorzichtig. Leg een stukje bakpapier in een cakeblik, schenk het mengsel erin en strijk de bovenkant glad. Zet het cakeblik minstens 6 uur in de vriezer tot het geheel bevroren is.
Snijd de zijkanten van de bevroren semifreddo los en stort hem op een bord of schaal. Klop de rest van de slagroom met 20 g van de poedersuiker stijf. Schep de slagroom in een spuitzak en spuit hem op de semifreddo. Garneer met de rest van het fruit en bestuif met poedersuiker.
Extra benodigd
Elektrische mixer, bakpapier, cakeblik, spuitzak
Kookboek
Het recept 'Semifreddo met gemengd rood fruit' is afkomstig uit het kookboek...
Feest
diverse auteurs
Een uitgebreid diner met Kerstmis, pepernoten voor Sinterklaas, de paasbrunch of een kinderpartijtje in de achtertuin: bij feest hoort lekker eten! Of je nu indruk... lees verder
© 24Kitchen