Stoofperen in kruidige rodewijnsaus
bereiden
Ingrediënten
- 2 kleine peertjes
- 250 ml rode wijn
- 1 kaneelstokje
- 1 kruidnagel
- 1 eetlepel wijnazijn
- energievrije zoetstof
- 1 eetlepel maïzena
- enkele blaadjes munt, in kleine reepjes
Bereiden
Schil de peren, maar laat het steeltje vastzitten. Snijd ze in tweeën en verwijder het klokhuis.
Breng de rode wijn aan de kook met het kaneelstokje, de kruidnagel, de wijnazijn en de zoetstof.
Pocheer de peertjes 10 minuten. Laat ze afkoelen in de rode wijn. Haal de peertjes uit de saus en leg ze op twee borden.
Verwijder het kaneelstokje en de kruidnagel en laat inkoken tot de helft.
Roer de maïzena in een kopje los met wat water en voeg toe. Laat even doorkoken tot de saus gebonden is.
Giet de saus over de peren en werk af met de munt.
Kookboek
Het recept 'Stoofperen in kruidige rodewijnsaus' is afkomstig uit het kookboek...
Lekker slank koken
diverse auteurs
'Lekker slank koken' bevat aantrekkelijke en gezonde ideeën voor elke maaltijd en voor elke dag, met genoeg variatie voor vele weken. Na de uitgebreide inleiding... lees verder
© Standaard Uitgeverij