Perziken in port met honing-yoghurt
bereiden
Ingrediënten
- 45 g geschaafde kokos
- 60 g pecannoten, grof gehakt
- 10-15 g boter
- 4 grote perziken, ca. 1 kg totaalgewicht, gehalveerd
- 125 ml tawny port
- 125 ml dikke yoghurt
- 1 eetlepel honing
Bereiden
Doe de kokos en pecannoten in de kom van de rijstkoker. Druk op 'kook' en roerbak 3-4 minuten tot de kokos goudgeel is. Doe over op een bord.
Veeg de kom van de rijstkoker met keukenpapier schoon en zet hem terug in de koker. Doe de boter in de kom van de rijstkoker en druk op 'kook'. Doe er wanneer de boter gesmolten is met een paar tegelijk de gehalveerde perziken met de platte kant onder in en bak ze in 2-3 minuten goudbruin. Neem de perziken er voorzichtig uit.
Blus de kom van de rijstkoker af met de port en schraap met een houten lepel alle aanbaksels los. Leg de perziken met de bolle kant onder in de kom van de rijstkoker. Sluit het deksel en laat ze 6-8 minuten koken, waarbij u ze een keer omdraait. Neem de perziken uit de kom.
Druk op 'kook' en laat het kooknat zonder deksel ca. 2 minuten koken tot de saus dikker wordt.
Meng in een kom de yoghurt met de honing. Schik 2 perzikhelften op elk bord. Schep er wat honingyoghurt op en garneer met de kokos en pecannoten. Lepel wat saus om de perziken heen en serveer.
Extra benodigd
Rijstkoker
Variatietip
Andere vruchten zoals nectarines, abrikozen en mango zijn ook voor dit recept geschikt. Vervang de pecannoten door geroosterde hazelnoten of macadamianoten en schep de noten en geschaafde kokos vlak voor het serveren door de yoghurt.
Kookboek
Het recept 'Perziken in port met honing-yoghurt' is afkomstig uit het kookboek...
De rijstkoker
Brigid Treloar
'De rijstkoker' laat u zien hoe u op een heel makkelijke en efficiënte manier verrukkelijke en gezonde maaltijden maakt. De rijstkoker bevat recepten voor pasta en... lees verder
© Good Cook