Yoghurt met walnoten en chocolade
1 persoon
bereiden
wachten
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 1 potje magere yoghurt
- 15 g gepelde walnoten, grof gehakt
- 1 cm vanillestokje
- 15 g pure chocolade (70% cacao)
- kaneel
Bereiden
Roer de yoghurt glad. Schraap de zaadjes uit het vanillestokje en voeg ze samen met de walnoten toe (houd enkele stukjes walnoot opzij voor de garnering). Roer goed om.
Doe de chocolade met 1 eetlepel water en een mespuntje kaneel in een kom en laat voorzichtig smelten in de magnetron. Laat een beetje afkoelen.
Doe de gesmolten chocolade in een dessertglaasje en lepel het yoghurtmengsel erop. Werk af met de rest van de walnoten.
Zet minstens 1 uur in de koelkast voor het serveren.
Kookboek
Het recept 'Yoghurt met walnoten en chocolade' is afkomstig uit het kookboek...
100 lijnvriendelijke seizoensrecepten
Jean-Michel Cohen
Dit boek bevat 100 gerechten - voorgerechten, hoofdgerechten en desserts - waarmee je zonder hongergevoel kunt afvallen. Gerechten zoals toast van appel met... lees verder
© Standaard Uitgeverij