Yoghurt met walnoten en chocolade

  • 1 persoon
  • 15 min
  • waardering 8
  • Nagerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 potje magere yoghurt
  • 15 g gepelde walnoten, grof gehakt
  • 1 cm vanillestokje
  • 15 g pure chocolade (70% cacao)
  • kaneel

Bereiden

Roer de yoghurt glad. Schraap de zaadjes uit het vanillestokje en voeg ze samen met de walnoten toe (houd enkele stukjes walnoot opzij voor de garnering). Roer goed om.

Doe de chocolade met 1 eetlepel water en een mespuntje kaneel in een kom en laat voorzichtig smelten in de magnetron. Laat een beetje afkoelen.

Doe de gesmolten chocolade in een dessertglaasje en lepel het yoghurtmengsel erop. Werk af met de rest van de walnoten.

Zet minstens 1 uur in de koelkast voor het serveren.

Kookboek

Het recept 'Yoghurt met walnoten en chocolade' is afkomstig uit het kookboek...

100 lijnvriendelijke seizoensrecepten

Jean-Michel Cohen

Dit boek bevat 100 gerechten - voorgerechten, hoofdgerechten en desserts - waarmee je zonder hongergevoel kunt afvallen. Gerechten zoals toast van appel met... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Waardeer dit recept (5 stemmen)

Yoghurt recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!