Yoghurtijs met blauwe bessen
- 4 personen
- 10 min
- waardering 8,1
- Nagerecht
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 500 g blauwe bessen
- 3 eetlepels citroensap
- 100 g suiker
- 300 ml yoghurt
- 200 ml slagroom
- wafeltjes voor garnering
Bereiden
Houd 50 g bessen apart voor garnering. Pureer de bessen met de staafmixer of in een blender. Meng de bessenpuree met citroensap, suiker en yoghurt. Klop de slagroom half stijf en schep deze door het bessen-yoghurtmengsel.
Schenk het mengsel in een ruime schaal of diepvriesdoos en laat dit 30 minuten bevriezen. Schep het ijs daarna door om de vorming van grove ijskristallen te voorkomen. Herhaal dit na 1 uur en laat het ijs minimaal 3 uur bevriezen.
Serveer bolletjes ijs gegarneerd met blauwe bessen en wafeltjes.
Extra benodigd
Staafmixer of blender
Bron
Het recept 'Yoghurtijs met blauwe bessen' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Anna-Mari West | Shutterstock.com