Burrito's met vis en pittige salsa

4 personen
bereiden
wachten

waardering 7,7obv 14 waarderingen

Bevat per portie

255 kcal
18 g eiwit
6 g vet
29 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 2 limoenen
  • 3 rijpe tomaten, ontveld en in stukjes
  • ½ kleine rode ui, fijngesnipperd
  • 3 eetlepels koriander, fijngehakt
  • 1 theelepel sambal badjak
  • 300 g kabeljauwfilet, in kleine stukjes
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 2 eetlepels bieslook, fijngehakt
  • 4 tortilla wraps (25 cm)
  • 1 zakje veldsla

Voorbereiden

Boen 1 limoen schoon en rasp de groene schil eraf. Pers de limoenen uit. Schep in een kommetje de tomaatstukjes met de limoenschil, 2 eetlepels limoensap, de ui, 2 eetlepels koriander, de sambal en zout en peper naar smaak voorzichtig door elkaar. Laat de salsa minstens 1 uur staan.

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Meng de kabeljauwstukjes in een kom met 2 eetlepels limoensap, zout, peper, chilipoeder, 1 eetlepel koriander en het bieslook.

Snijd uit elke wrap 3 rondjes van 8-10 cm doorsnee. Schep het vismengsel in het midden op de rondjes, vouw de zijkanten een centimeter over de vulling en rol de burrito's op. Bestrijk ze met olie en bak ze op een met bakpapier beklede bakplaat in ca. 15 minuten knapperig bruin en gaar.

Verdeel wat blaadjes veldsla over vier borden en leg de burrito's erop. Schep de salsa in het midden.

Extra benodigd

Bakpapier

Het recept 'Burrito's met vis en pittige salsa' wordt je aangeboden door . Beeld: Alexander Prokopenko | Shutterstock.com

Burrito tips