Taco's met gehakt en gemengde sla
- 2 personen
- 15 min
- waardering 8
- Lunchgerecht
- Mexicaans
- Vlees
Ingrediënten
- 100 g gehakt
- 1 koffielepel olijfolie
- ½ rode ui, in ringen
- 1 tomaat, zonder zaadjes en in blokjes
- ½ zakje gemengde sla
- 50 g magere yoghurt
- 1 eetlepel light mayonaise
- 1 eetlepel knoflookpasta of ½ teentje knoflook, geperst
- enkele blaadjes munt, fijngesneden
- 4 harde tacoschelpen
Bereiden
Bak het gehakt krokant in de olijfolie. Kruid met zout en cayennepeper.
Meng de ui en tomaat met de sla.
Meng de yoghurt met de mayonaise en de knoflook(pasta). Roer de munt door de dressing. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de tacoschelpen in de oven. Verdeel er de sla en het gehakt over en serveer met de knoflookdressing.
Tip
Gebruik voor een vegetarische versie seitangehakt in plaats van gehakt. Seitan wordt gemaakt van tarwegluten en doet qua structuur denken aan vlees. Daarom wordt het ook wel tarwevlees genoemd. Het smaakt kruidig en is een ideale vleesvervanger.
Kookboek
Het recept 'Taco's met gehakt en gemengde sla' is afkomstig uit het kookboek...
Weight Watchers
diverse auteurs
'Weight Watchers' bevat maar liefst 300 lekkere, lichte en uitgebalanceerde recepten, van hapjes tot desserts. Van rode-uiensoep met geitenkaas en gevulde... lees verder
© Uitgeverij Lannoo