Tortilla's met drie soorten bonen en tomaat uit de slowcooker
bereiden
Ingrediënten
- 400 g rode kidneybonen uit blik
- 400 g limabonen uit blik
- 400 g zwarte bonen uit blik
- 400 g cherrytomaten uit blik (of vers en ontveld)
- 90 g geroosterde rode paprika, in reepjes
- 1 kleine rode ui, in dunne ringen
- 1 teentje knoflook, geperst
- 2 theelepels kippenbouillonpoeder
- 1 eetlepel komijnpoeder
- ½ theelepel chilipoeder
- ½ krop ijsbergsla, gescheurd
- tortilla's of glutenvrij platbrood
- 2 avocado's, in blokjes
- grote handvol korianderblaadjes
- limoenpartjes, om erbij te serveren
Bereiden
Verwarm je slowcooker voor tot de lage stand.
Stort de rode kidneybonen, limabonen en zwarte bonen in een groot vergiet, spoel ze af onder de koude kraan en gebruik je handen om de bonen van elkaar te scheiden. Laat de bonen goed uitlekken en laat ze in de pan van de slowcooker glijden.
Voeg de cherrytomaten, geroosterde paprika, rode ui, knoflook, het kippenbouillonpoeder, komijnpoeder en chilipoeder toe aan de bonen en breng op smaak met zout en peper. Roer goed door tot alles is gemengd. Leg het deksel op de pan en kook de bonen 6 uur tot ze geurig zijn en bedekt worden door een dikke laag saus.
Schep de bonen met de saus in een serveerkom.
Leg op iedere tortilla wat ijsbergsla, schep de drie soorten bonen erop en verdeel de avocado en korianderblaadjes erover. Serveer de tortilla's met de limoenpartjes ernaast.
Extra benodigd
Slowcooker
Variatietip
'Ik denk dat je met deze ingrediënten ook geweldige nachos kunt maken: vervang eenvoudigweg de tortilla's of het platbrood door glutenvrije maïschips en bestrooi de bonen eventueel met verkruimelde feta. Maak een variant hiervan met nog minder gedoe door de bonen te serveren in kommen met de maïschips ernaast en een grote klodder zure room of yoghurt erbovenop.' - Ross Dobson
Kookboek
Het recept 'Tortilla's met drie soorten bonen en tomaat uit de slowcooker' is afkomstig uit het kookboek...
Slow cooked healthy
Ross Dobson
De gerechten in 'Slow cooked healthy' zijn niet alleen superlekker, maar vooral ook gezond: voor iedereen mét en zonder een dieetrestrictie, en voor iedereen die nog meer gebruik wil maken van de slowcooker. Meer dan 100 beproefde slowcookrecepten
... lees verder © Good Cook