Tortilla's gevuld met biefreepjes en paprika
bereiden
Ingrediënten
- 400 g biefreepjes
- 2 eetlepels maïs- of zonnebloemolie
- cayennepeper of chilipoeder
- mespunt komijnpoeder
- 150-200 ml zure room of crème fraîche
- 2 eetlepels tomatenketchup
- paar druppels Tabasco
- 8 wraptortilla's
- 100 g ijsbergsla, in hele smalle reepjes
- 1 gele blokpaprika, in hele dunne reepjes
- 1 rode blokpaprika, in hele dunne reepjes
- 1 groene blokpaprika, in hele dunne reepjes
- 1 ui, gesnipperd
- 6 takjes koriander of platte peterselie, fijngehakt
- 100 g geraspte belegen kaas
- voor erbij
- Mexicaans bier (Corona)
- limoen
- tortillachips
Bereiden
Dep de biefreepjes droog. Verhit de olie in een anti-aanbakpan en bak de biefreepjes in porties (anders gaat het vlees koken in plaats van bakken) in 3-5 minuten om en om bruin (niet te lang, dan wordt het taai, het mag rosé zijn). Neem het vlees uit de pan en doe het over in een ruime schaal. Breng het vlees op smaak met zout, peper, cayennepeper of chilipoeder en komijnpoeder.
Klop de zure room of crème fraîche los met de tomatenketchup en Tabasco naar smaak.
Verwarm de tortilla's volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Vul elke verwarmde tortilla met 1/8 deel van de biefreepjes, sla, paprika, ui, kruiden en kaas. Leg de vulling net boven het midden in het midden op de tortilla. Lepel 1/8 deel van de saus erover. Sla het onderste gedeelte van de tortilla naar boven en vouw de zijkanten naar het midden, zodat een envelop ontstaat
Serveer met een Corona (Mexicaans bier) met een partje limoen, tortillachips en de overgebleven saus.
Het recept 'Tortilla's gevuld met biefreepjes en paprika' wordt je aangeboden door Colourfultaste