Zeebrasem met vijgen
bereiden
Ingrediënten
- 1 zeebrasem van zo'n 1,6 kilo
- 12 kleine rode uien
- 8 vijgen
- 6 vijgenbladeren
- 4 eetlepels olijfolie
- 60 g lichtgezouten boter
- 2 eetlepels vijgenazijn
Bereiden
Schub de zeebrasem, verwijder de ingewanden en leg opzij. Pel de rode uien. Kerf de vijgen aan de bovenkant met een mesje in. Breng wat gezouten water aan de kook en blancheer de rode uien 2 minuten. Laat ze afkoelen onder de kraan en laat ze uitlekken.
Bestrooi de zeebrasem en vijgen met zout en peper. Leg de vis, vijgen, rode uien en vijgenbladeren in een ovenschaal. Besprenkel met de olijfolie en verdeel de boter erover. Zet 15 minuten in de oven op 180 °C; bedruip de vis regelmatig.
Haal de vis uit de oven, schenk de vijgenazijn erover en zet hem nog 10 minuten in de oven; bedruip regelmatig. Verwijder de vijgenbladeren en serveer direct.
Kookboek
Het recept 'Zeebrasem met vijgen' is afkomstig uit het kookboek...
Vis
Gaël Orieux
'Vis' is een culinaire bijbel waarin Gaël Orieux al zijn vakkennis deelt. Met dit boek kan de thuiskok en liefhebber van zeeproducten bijna 70 soorten vis en zeevruchten thuisbrengen en ze op de juiste manier klaarmaken. De 90 recepten zijn opgedeeld
... lees verder © Uitgeverij Terra