Forel op toast
- 12 porties
- 15 min
- waardering 7,8
- Hapje
- Spaans
- Vis
Ingrediënten
- 4 teentjes knoflook
- 250 ml droge witte wijn
- 2 eetlepels olijfolie
- 1-2 gerookte forelfilets
- 12 stukken stokbrood
- 2 rode pimientos (geroosterde paprika's), in stukken
- 2 eetlepels fijngesneden bieslook
Bereiden
Kook de knoflook met de wijn in totdat de wijn bijna geheel verdampt is.
Pureer de knoflook samen met de olijfolie tot een crème. Breng op smaak met peper.
Pluk de forelfilets in grove stukken.
Toast het brood in een oven van 220 °C in 6-8 minuten.
Smeer de toast in met de knoflookcrème. Leg er stukjes forel en pimientos op; bestrooi met bieslook en de peper.
Variatietip
Voor de afwisseling kun je de vis bijvoorbeeld door geitenkaas vervangen.
Kookboek
Het recept 'Forel op toast' is afkomstig uit het kookboek...
Tapas!
Jessica Verbruggen
Tapas eten maakt net zozeer deel uit van een dag uit het Spaanse leven als ontbijten, lunchen, siësta houden en dineren. Of meer nog. Hoe klein of eenvoudig... lees verder
© Caplan Books