Forelmousse met sinaasappel

  • 2 personen
  • 15 min
  • waardering 7,3
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vis

bevat per portie

  • 340 kcal
  • 12 g eiwit
  • 30 g vet
  • 5 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 75 g gerookte forelfilet
  • 75 g verse roomkaas met kruiden
  • 75 ml slagroom
  • 40 g veldsla

Bereiden

Schil de sinaasappel dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Vang hierbij het sap op.

Pureer de forel met 1 eetlepel sinaasappelsap in de blender. Meng de verse roomkaas met kruiden erdoor. Klop de slagroom stijf en schep deze luchtig door het forelmengsel. Breng de mousse op smaak met peper.

Doe de mousse over in een spuitzak met grove kartelmond. Leg de blaadjes veldsla op twee bordjes. Spuit in het midden een flinke toef forelmousse en leg de partjes sinaasappel eromheen. Lekker met versgeroosterde toast.

Extra benodigd

Blender, spuitzak

Bron

Het recept 'Forelmousse met sinaasappel' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: NatalyaBond | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Forel recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!