Gebakken forel met limoen en amandel

  • 2 personen
  • 20 min
  • waardering 7,3
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vis

Ingrediënten

  • 2 forellen, panklaar
  • 3 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels olie of 25 g boter
  • 1 limoen, in dunne plakjes
  • 2 eetlepels droge sherry of witte wijn
  • 2 eetlepels geschaafde amandelen, geroosterd
  • 1 eetlepel fijngeknipt bieslook

Bereiden

Spoel de forellen af onder koud stromend water en dep ze droog met keukenpapier. Bestrooi de vissen met zout en peper aan binnen- en buitenkant en wentel ze door de bloem.

Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de forellen in 4-5 minuten per kant goudbruin en gaar. Schep ze op warme borden en houd ze warm onder aluminiumfolie.

Bak de limoenplakjes in het bakvet en voeg sherry of witte wijn toe.

Serveer de gebakken forellen met de limoenplakjes en strooi de geroosterde amandelen en bieslook erover. Lekker met roergebakken spinazie en rijst.

Extra benodigd

Aluminiumfolie

Bron

Het recept 'Gebakken forel met limoen en amandel' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Forel recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!