Gevulde regenboogforel
- 6 personen
- 40 min
- waardering 7,5
- Hoofdgerecht
- Frans
- Vis
bevat per portie
- 185 kcal
Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- 2 eetlepels grove mosterd
- 2 eetlepels fijngehakte verse dille
- 3 eetlepels fijngehakte peterselie
- 2 dikke stukken roze regenboogforel (zalmforel) met vel van elk 300-400 g
- 1 kleine venkelknol, flinterdun geschaafd
- 1 rode ui, in flinterdunne ringen
Bereiden
Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers een halve sinaasappel uit. Roer in een kommetje de sinaasappelrasp met 2 eetlepels sinaasappelsap, de mosterd, dille, peterselie, 1 eetlepel zeezout en royaal zwarte peper tot een sausje.
Bestrijk de roze zijden van de forel met het sausje. Leg 1 stuk forel met de velkant op een plank. Verdeel de venkel en ui over de roze kant. Leg het andere stuk forel met de roze kant op de vulling. Bind de stukken forel op tot een rollade met een stuk keukengaren op elke 2 cm. Laat de visrollade minstens een uur marineren in de koelkast.
Laat de visrollade weer op kamertemperatuur komen en bestrijk hem rondom met olie. Leg de forel op een rooster 10 cm boven een gloeiende barbecue en rooster de forel in 20-30 minuten mooi bruin en bijna gaar, keer de rollade regelmatig.
Lekker met geroosterde krielaardappeltjes van de barbecue.
Extra benodigd
Keukengaren, barbecue
Variatietip
Gebruik in plaats van venkel dunne plakjes courgette of reepjes rode en gele paprika.
Vervangende vis
Vervang de regenboogforel door verse zalm.
Bron
Het recept 'Gevulde regenboogforel' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau