Zalmforel met kappertjessaus

  • 2 personen
  • 10 min
  • waardering 7,4
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vis

Ingrediënten

  • 2 zalmforelfilets
  • 2 eetlepels bloem
  • 25 g boter of margarine
  • 125 ml zure room
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 theelepel (dragon)mosterd
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 3 takjes dragon, fijngeknipt

Bereiden

Bestrooi de zalmforel met zout en peper en wentel de filets door de bloem. Verhit de boter in een koekenpan en bak de zalmforel in ca. 5 minuten goudbruin en gaar, keer halverwege.

Roer de zure room, mayonaise en mosterd door het sjalotje. Roer de kappertjes met de dragon door de saus. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Schep de zalmforel op twee borden. Schep een deel van de saus ernaast en garneer met toefjes dragon en enkele kappertjes. Lekker met gebakken aardappeltjes en een tomatensalade.

Bron

Het recept 'Zalmforel met kappertjessaus' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: stockcreations | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Forel recept tips

Reacties op dit recept

  • KaatHeel erg lekker en snel gemaakt! Het sausje lijkt een beetje op sauce tartaar maar dan iets verfijnder!

    reageren

  • AnnemiekWij vonden dit erg lekker. Door de vis te bestuiven met bloem, kwam er een licht knapperig korstje op. Oppassen, dat je de vis niet te lang bakt. 5 min was voor onze filet al bijna te veel.

    reageren