Zalmforel met kappertjessaus
- 2 personen
- 10 min
- waardering 7,4
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vis
Ingrediënten
- 2 zalmforelfilets
- 2 eetlepels bloem
- 25 g boter of margarine
- 125 ml zure room
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 theelepel (dragon)mosterd
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 2 eetlepels kappertjes
- 3 takjes dragon, fijngeknipt
Bereiden
Bestrooi de zalmforel met zout en peper en wentel de filets door de bloem. Verhit de boter in een koekenpan en bak de zalmforel in ca. 5 minuten goudbruin en gaar, keer halverwege.
Roer de zure room, mayonaise en mosterd door het sjalotje. Roer de kappertjes met de dragon door de saus. Breng de saus op smaak met zout en peper.
Schep de zalmforel op twee borden. Schep een deel van de saus ernaast en garneer met toefjes dragon en enkele kappertjes. Lekker met gebakken aardappeltjes en een tomatensalade.
Bron
Het recept 'Zalmforel met kappertjessaus' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: stockcreations | Shutterstock.com